Jdi na obsah Jdi na menu
 


USB:doplňky

Do USB dnes dostanete prakticky vše. Od lednice pro chlazení nápojů až po unikátní tamagotchi rybí akvárium.

Další várka doplňků, bez kterých se moderní uživatel počítače prostě nemůže obejít. Potřebujete speciální USB popelník nebo sadu přenosných bicí pro neustálý trénink na chystaný koncert? Díky našemu průvodci se již od počítače opravdu nehnete.
USB bicí souprava.

Pro náruživé bubeníky zde máme sadu šesti bicích, které po zapojení do volného USB portu promění váš stůl v malou zkušebnu. Díky přednastaveným režimům se můžete oddávat zvuku bicích ve stylu Rock, Pop nebo například Afro. V balení samozřejmě nechybí kompletní software, který vám umožní také nahrávání vlastních výtvorů nebo mixování aktuálních zvuků do puštěné hudby.

Obrazek

Sada je určená pro opravdové nadšence, kteří mohou díky funkcím v dodaném softwaru dokonce odesílat své skladby přímo svým kamarádům na e-mail. Jediným problémem je fakt, že celá tato specialitka pracuje pouze s operačním systémem Windows 2000/XP. Cena se pohybuje kolem 1 200 Kč.
USB šachy

Pro všechny šachisty zde máme opravdu nepostradatelný doplněk. Jistě znáte situaci, kdy si chcete zahrát šachy na PC, ovšem virtuální podoba na displeji není pro vás tak přijatelná a příjemná jako klasická fyzická hra na pořádné šachovnici. Díky této novince se již nemusíte dále trápit, protože po zapojení do USB portu získáte plnohodnotnou představu o počítačové hře v opravdové podobě. Interaktivní podložka snímá všechny vaše tahy a přenáší je okamžitě na obrazovku počítače, kde můžete navíc získat nápovědu ve složitých situacích.



Bohužel ale systém neumožňuje zpětný pohyb figurkami v případě, že hrajete proti počítači. Tehdy musíte fyzické přesunutí figurky stejně provést sami. Výrobce ale přichystal specialitky v podobě automatického ukládání průběhu hry, které můžete automaticky odeslat svým přátelům. V balení najeté kromě samotné šachovnice i sadu figurek spolu s instalačním CD. Opět ale výrobce přidal podporu jen pro Windows XP. Zájemce si musí přichystat přibližně 1 300 Kč.
USB popelník

Pro vášnivé kuřáky a milovníky automobilů jsme si přichystali speciální USB popelník v podobě legendárního broučka. Jeho přednost je především ve speciálním systému, který filtruje všechen vycházející kouř. Díky tomu už nebudete mít v kanceláři nebo doma tolik zápachu, protože všechny vycházející zbytky z popelníků jsou filtrovány přes karbonový filtr. Princip je přitom založen na jednoduché metodě, kdy po otevření dojde k okamžitému sepnutí malého větráčku, který dokáže výpary pěkně očistit.



Pro cesty je možné vložit do autíčka i dvojici baterií a celý provoz je tak zcela nezávislý na počítači. V opačném případě je pak energie samozřejmě čerpaná z USB rozhraní. Díky odklápěcímu víku můžete nejen měnit samotný čistící filtr, ale především autíčko s popelem i přenášet bez obavy o vysypání. Tato nepostradatelná specialitka se prodává za 350 Kč.
USB akvárium

Milovníci akvaristiky a rybiček jistě trpí ve svých kancelářích, kde se nemohou kochat pohledem na své domácí nádrže. Pokud je toto váš případ, pak můžete sáhnout po tomto virtuálním akvárku a užít si alespoň částečného dojmu, který tak milujete. Po zapojení do USB stačí jen napustit vodu, vložit dvojici modelů tropických rybek a můžete se o své svěřence začít okamžitě starat. Dodaný software je totiž postaven na principu Tamagotchi a přesně podle toho musí vypadat i vaše péče - rybičky samozřejmě potřebují pravidelnou stravu, čistou vodu a sem tam i nějakou tu lásku.



Zamrzí snad jen opravdu velmi malé rozměry - 11 × 10 × 8 cm není nic moc. Bohužel ani podoba rybiček není příliš věrohodná. Co by ale neudělal nadšenec pro své potěšení. Tato moderní specialitka stojí 650 Kč.
Lednice pro USB

Potřebujete vychladit jedno pivko nebo jinou plechovku a přitom nemáte k dispozici klasickou lednici? Speciální USB lednice je pro tyto případy jako dělaná. Veškerou energii si odebírá z připojeného počítače a chladit začíná ihned po zapnutí. Její velikost sice není příliš ohromující, ale stejně většinou jedna malá plechovka příjemně vychlazeného nápoj bohatě postačí pro zahnání té největší žízně.



Objem této malé ledničky přesně odpovídá jedné 0,3l plechovce a dle výrobce dosáhne teplota za zavřenými dvířky hodnoty 8 °C už po pěti minutách. Pro nespavce je vnitřní prostor navíc lehce nasvícen jednou modrou LED. Od tohoto přístroje rozhodně nemůžete očekávat mrazící zázraky, ale základní dovednost, vychlazení nápoje, zvládne na jedničku. Cena je stanovena na 900 Kč.
Krysí šlapadlo do USB

Jistě si pamatujete na skvělého USB křečka, který ve svém kolečku běhal přesně podle toho, jak rychle jste dokázali psát na klávesnici. Dnes si představíme specialitku v podobě malé krysy, která dokáže velice svižně sdílet vaše pracovní nasazení. Přesně jak budete psát, bude i ona šikovně šlapat na svém mikro-rotopedu. Pro opravdové závisláky navíc výrobce přidal malý displej, který počítá napsaná slova. Není tedy problém si dát s kolegou závod v počtu napsaných slov za hodinu. Výsledek bude hlídat samotná krysa.



S krysou a jejím rotopedem získáte samozřejmě i kompletní instalační software, který monitoruje úhozy na klávesnici a současně počítá celá slova. Bohužel musíme ale připomenout omezení, které plyne z nekompatibility programu pod jinými operačními systémy, než jsou Windows 98 SE/ME/2000/XP.